George Plesu

George Plesu

organizator

Este manager cultural, președintele Asociației AltIași, licențiat în economie (UAIC, Iași) și istoria artei (UNAGE, Iași), cu un master în management cultural la Universitat Internacional de Catalunya (Barcelona). În 2015 a fondat galeria de artă contemporană Borderline Art Space. A fost profesor asociat al Universității Al.I. Cuza din Iași, unde a predat „Managementul instituțiilor culturale” (2014-2018). Publică texte în Dilema Veche, Ziarul de Iași, Revista Arta etc. A inițiat și participat în SIMAP, un proiect de cercetare interdisciplinar finanțat de UEFISCDI, implementat la Muzeul de Artă din Palatul Culturii din Iași.

Cristi Nae

Cristi Nae

curator

Este critic de artă, curator și teoretician stabilit în Iași, România. Este conferențiar universitar dr. habil. la Universitatea Națională de Arte din Iași. A primit granturi și burse de cercetare din partea fundației Erste din Viena, CNCS-UEFISCDI, the Clark Art Institute, Williamstown, Fundația Getty, Los Angeles, Institutul de Studii Avansate Colegiul Noua Europă din București și programul internațional CAA-Getty. A publicat articole și studii la edituri precum Routledge, Hatje Cantz, Kettler Verlag, Verlag fur Moderne Kunst, Cambridge Scholars, Archive Books, IDEA, Polirom și Peter Lang. A lucrat pentru Bienala de artă contemporană Periferic și a curatoriat expoziții la Venice Bienalle, Centrul de Fotografie Contemporană din Iași, MNAC București, Salzburger Kunstverein, tranzit.ro.

Raluca Oancea

Raluca Oancea

curator

Activează ca lector la Universitatea Natională de Arte din București, unde predă cursuri de Estetică și Arta Noilor Media. Este licențiată a Facultății de Calculatoare și a Facultății de Filosofie (Universitatea din București), deține un masterat în Arte Vizuale și un doctorat la Universitatea Naționala de Arte din București. Teza sa doctorală investighează conexiunea dintre noile media și arta contemporană, cât și modul în care câmpui imaginii tehnice (fotografie, cinema, new media art) necesită noi categorii estetice sau preia concepte și categorii uzuale.

Marius Babias

Marius Babias

curator

Locuieşte în Berlin şi activează în rol de curator şi teoretician al artei. Din anul 2008, este directorul asociaţiei Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.). Între 1997 şi 2001, Marius Babias a predat în calitate de profesor invitat teoria artei şi intermediere de artă la Städelschule Frankfurt am Main şi la Center for Contemporary Art Kitakyushu, Japonia. În anul 1996, Marius Babias a primit premiul Carl Einstein pentru critică de artă. Este editor al mai multor publicaţii despre arta contemporană şi teoria artei, precum şi autor a diferite cărţi.